top of page

Sea Dream

Sea Dream

Tijdens de reis zullen we 7 dagen op de prachtige boot Sea Dream verblijven. De boot is van alle gemakken is voorzien. Er hangt een onwijs fijne en serene sfeer op de boot. Gedurende de week zullen we gewiegd worden door het water. De boot heeft 4 verdiepingen en is ongeveer 30 meter lang en 8 meter breed. Er is voldoende ruimte en privé voor iedereen op de boot. Veel mensen vragen zich af hoe het is om een week op een boot te verblijven. Ik kan je vertellen dat je door de vier verdiepingen op de boot en het prachtige wijdse zicht over de zee,  juist een enorm gevoel van rust, ruimte en vrijheid ervaren zal worden op de boot.  

 

Bemanning

De bemanning bestaat uit de eigenaresse, Solveig en uit acht Egyptenaren(kapitein, chef-kok, snorkel-instructeurs, technieker). 

Zij staan de hele week met liefde, humor en toewijding voor ons klaar en zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. 

De boot beschikt over twee zodiacs bootjes met een trapje. Met deze bootjes zullen we de dolfijnen en de prachtige riffen gaan bezoeken. Tijdens het zwemmen met de dolfijnen zullen we begeleid worden door twee ervaren snorkel instructeurs.

60903649_2333479880274797_26498758381529

Onderste dek

Op het onderste dek bevinden zich de slaapcabines. Je deelt een cabine met een reisgenoot. De cabines zijn uitgerust met elk twee eenpersoonsbedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de nacht buiten onder een indrukwekkende sterrenhemel door te brengen. 

 

Eerste dek

Vanuit de slaapcabines loop je het eerste dek op. Hier bevindt zich een overdekt buitendek dat aansluit op het platform waar je jezelf de zee in kan laten zakken. Heerlijk om een ochtendduik in te nemen! Op het eerste dek is ook een binnen salon waar gegeten en gerust kan worden. Ook is er een dansvloer waar we met elkaar vrij kunnen dansen.  

 

Tweede dek

Grote ruimte met schaduw om lekker te luieren en te ontspannen. Er zijn veel zit en ligbanken. hier zijn ook nog twee buitencabines elk met eigen bed en badkamer. Vanuit het tweede dek kan je naar de voorkant van de boot lopen. Hier heb je het mooiste uitzicht tijdens de zonsondergangen.

 

Derde dek

Dit is een groot zonnedek met prachtig uitzicht over de Rode Zee en het rif. Ook een fijne plek voor een groepsactiviteit of als slaapplek onder de sterrenhemel.

Eten en drinken

Drie maal daags wordt een heerlijk gevarieerd buffet geserveerd in de salon of buiten. Zowel vegetarisch, vlees als vis. De Chef-kok bakt ook dagelijks vers brood en zoete lekkernijen. Fruit, snacks, thee, koffie, water en frisdrank zijn onbeperkt en elk moment van de dag beschikbaar. Er is voldoende drinkwater aan boord. We vragen iedereen om een drinkfles mee te nemen waarin je het drinkwater kan tappen. Er wordt geen alcohol geschonken tijdens onze reizen
 

Blote voeten

Zodra we aan boord komen, doen we onze schoenen uit en brengen de rest van de week op blote voeten door. Een heerlijk vrij gevoel!

 

Zeeziek 

Doordat we ruim de tijd nemen om te acclimatiseren op de boot voordat we gaan uitvaren, zal het krijgen van zeeziekte zeer beperkt worden. Eenmaal in het rif zal de boot een week lang voor anker gaan en zullen we niet meer varen. Mocht je toch veel last hebben van zeeziekte raden wij aan om reistabletjes mee te nemen of contact op te nemen met de huisarts die jou de juiste medicatie voor reisziekte kan voorschrijven.

Uit ervaring kunnen wij spreken dat je snel went op de boot. Een heerlijk wiegend gevoel van de boot zal geduurde de week ervaren worden. Het weer aan land komen daarentegen zal een grotere inpakt hebben op het lichaam. 

Elektriciteit 

De boot is voorzien van stroom (220 volt, gewone stekker) zodat je al je apparatuur kunt opladen. 

Internet en bereik

Op het vliegveld en in de haven is nog wel bereik en internet. Zodra we op zee zijn, is het bereik en internet niet aanwezig. Een week lang zonder internet en bereik dus. Misschien een beetje een eng idee en wennen. Maar geloof mij, dit is een super gevoel, dat je gaat meemaken. Geen afleiding, 100% tijd met jezelf, helemaal aanwezig in het hier en nu in de prachtige omgeving.

 

Het telefoonnummer van de begeleiding kan doorgegeven worden aan de thuisblijvers in geval van nood. Ook is er een telefoon op de boot aanwezig waarmee gebeld kan worden in noodgevallen.

 

GOPR1468.JPG
GOPR3163.JPG
bottom of page