top of page

Reis schema

Zaterdag

We verzamelen op de luchthaven van Marsa Alam. Daarna rijden we per busje naar de haven in Hamata, waar onze boot ligt ( 2 ½ uur rijden). Bij aankomst op de boot, heb je de tijd om te acclimatiseren, je cabine in te richten en staat er een heerlijke maaltijd voor ons klaar. ’s Avonds maken we kennis met de bemanning en zal er een briefing plaats vinden.

 

Zondag

Zodra de vergunningen zijn afgegeven zet de boot zo vroeg mogelijk koers naar het dolfijnenrif. Dit is ongeveer 3 uur varen. Met een beetje geluk zullen we de dolfijnen al langs onze boot zien springen. Na de bootreis staat er een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Hierna krijg je de mogelijkheid om te acclimatiseren en te genieten van een prachtig uitzicht op het blauwe rif. Daarna zal er een zwem/snorkel instructie volgen. Als de dolfijnen in het rif zijn, zullen we langzaam kennis met ze gaan maken. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid om een zonsondergang ritueel bij te wonen. We kunnen de eerste ervaringen met elkaar delen en onze intenties uit te spreken voor de aankomende week. 

Spinner dolfijnen
IMG-20230423-WA0070.jpg

Maandag t/m donderdag

Tijdens deze dagen hebben we de gelegenheid om met de dolfijnen te zwemmen en het prachtige rif te ontdekken. Natuurlijk kan je ook van de rust genieten op de boot. Het verblijf op de boot is op basis van all-inclusive. Dit houdt in dat er ’s ochtends een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd wordt en ’s middags en ’s avonds een warm buffet. Tegen het einde van de middag maakt de kok altijd iets lekker voor ons klaar. Verder staat er de gehele dag mineraalwater, frisdranken, koffie, thee, fruit, koekjes, chips etc. voor je klaar. Rond 5 uur zijn we getuige van een spectaculaire zonsondergang en wordt het snel donker. Dit is een mooi moment om samen stil te staan bij wat er ervaren wordt.

Rond half 8 is er het avondbuffet. Daarna is er alle tijd om te delen, een spel, muziek, dansen en rust. We passen ons snel en gemakkelijk aan het ritme van de zon. Je hebt de mogelijkheid om ’s nachts op het bovenste dek van de boot, onder een onwijze sterrenhemel te slapen! 

 

Vrijdag

We zullen genieten van onze laatste dag op zee. In de middag varen we richting een prachtig klein eilandje waar we weer even met onze voeten aan land zullen komen. Zo hebben we de mogelijkheid om geleidelijk aan te acclimatiseren. We kunnen hier nog snorkelen en genieten van de zee.

In de avond zal er een afscheid feestje plaats vinden, georganiseerd door de bemanning. 

 

Zaterdag

We varen vandaag terug naar de haven. Als er nog tijd is, zullen we overdag nog genieten op een mooi strandje vlakbij de luchthaven. Vanuit daar vertrekken we per busje terug naar het vliegveld. Vervolgens vliegen we weer terug naar Nederland.  

(Er bestaat een mogelijkheid dat onze vlucht op zaterdag ochtend/middag vertrekt. In dit geval zullen we vrijdag niet naar het eiland varen. We varen dan in de namiddag terug naar de haven waar we de laatste nacht zullen doorbrengen.)

bottom of page