Zwemmen met dolfijnen

De naam Dolfijn komt van het Griekse Delphis.
En betekent “Geest van de Zee”! 

Tijdens onze reis verblijven we bij een rif waar een grote groep langsnuit/spinner dolfijnen leeft. Ze zijn ongeveer 2 meter lang en te herkennen aan hun lange dunne snuit. Ze zijn sierlijk, zowel zacht als energiek, speels als een danser en acrobaat. Ze springen geregeld uit het water, waarbij ze zich enkele keren om hun as draaien, alvorens weer terug te plonzen. Een enkele keer kunnen we de veel grotere tuimelaar (bottlenose-dolphin) tegenkomen, die soms bij een groep spinners aansluit. 

 

 

Dolfijnen hebben een zeer bijzondere relatie met de mens. Niet alleen spelen ze graag met ons, ze hebben ook een zeer positieve uitwerking op onze fysieke en geestelijke gezondheid. Ze zijn zeer intelligent en beschikken over bijzondere eigenschappen. Volgens ervaringsdeskundigen kunnen dolfijnen met hun sonar het energieveld van de mens scannen en maken hier een soort echo van. Hiermee kunnen ze op celniveau veranderingen te weeg brengen. Dolfijnen stimuleren en herstellen ons natuurlijke evenwicht en brengen ons in balans. Ze helpen je terug komen naar de bron van het leven. Je hart springt open, je voelt je helemaal in het moment. Blokkades, onzekerheden en angsten die in ons lichaam worden vastgehouden, verdwijnen tijdens de reis. Het zwemmen met dolfijnen geeft je enorm veel energie en een intens gevoel van geluk en vrijheid. Na de reis zul je zeker nog langere tijd merken dat deze transformeerde ervaring zijn werk doet. 

s'Nachts jagen de dolfijnen op de open zee. Overdag zullen ze veel in het rif te vinden zijn om te rusten, spelen en hun jongen groot te brengen. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je de kans krijg om met dolfijnen te zwemmen in hun natuurlijke leefomgeving. Aangezien deze plek ook een rustplek is voor de dolfijnen, vinden wij het heel belangrijk om met respect en liefde deze bijzondere dieren te benaderen. We zullen de juiste momenten afwachten om met elkaar het water in te gaan. Een belangrijke regel is, dat we de dolfijnen niet aanraken. Het zijn wilde dieren en wij zijn te gast in hun habitat. Een andere reden is dat we gemakkelijk ziektes kunnen overbrengen wanneer we hun gevoelige huid aanraken. Al vele jaren komen de dolfijnen van dit rif in contact met mensen. De jonge dieren groeien er van kinds af aan mee op. Hun gedrag naar mensen is altijd vriendelijk en voorzichtig. We laten ons uitnodigen door de dolfijnen en kunnen niks forceren. Het contact is de ene keer speels en uitbundig, de andere keer rustig en weldadig. Dat maakt elke ontmoeting uniek!

G0132526.JPG
Schermafdruk 2019-09-25 18.56.16.png

Sataya Rif

Haab Sataya, ook bekend als het Dolphin Reef, ligt aan de zuidoostelijke kant van Marsa Alam. Het rif is niet al te diep, zo'n 7 a 10 meter. Vandaar het prachtige turkooizen water. Het is ongelofelijk helder mooi water, dat niet in woorden te beschrijven is! De watertemperatuur varieert door het jaar heen van 21 tot wel 25 graden. Het hoge zoutgehalte geeft een groot drijfvermogen, wat het snorkelen in dit gebied bijzonder comfortabel maakt. Voor je het weet lig je uren in het water. Je voelt een golf van rust over te heen komen. Je zult bovendien versteld staan van de vele andere rifbewoners, zoals wittiphaaien, fusiliers, Spanish dancers en papegaaivissen. Zo’n 5 minuten varen vanaf onze boot ligt Crystal Temple, een gebiedje in het rif waar het zo ondiep is, dat je er kunt staan op de zandbodem.

sataya-egipt.jpg